Ulrika Strömqvist, kommunikationsansvarig på IoT Sverige, om samarbetet med Stockholm Tech Live. 

Varför är IoT Sverige med som samarbetspartner?
Internet of Things Sverige – IoT Sverige –  är ett strategiskt innovationsprogram (finansierat av Vinnova och värdskap hos Uppsala Universitet Innovation) som ger stöd och finansierar innovativa IoT-projekt över hela landet. IoT i sig är ett samlingsbegrepp för saker som är uppkopplade och kan prata och dela med sig av viktig information till oss människor, en sammankoppling mellan vår fysiska och digitala värld helt enkelt. Vi vill knyta samman den fysiska och digitala världen. Inte minst på lysande arenor där vi ser att våra behovsägare – offentlig sektor – finns. För att de vidare i en ”quadruple helix” vill driva innovationsprojekt i tillsammansskap för ett bättre liv för alla i en sammankopplad värld.

Vad betyder en sådan här mässa för teknikutvecklingen och innovationen?
Med hjälp av IoT och nyttig data kan vi förenkla livet för människor i Sverige. Vi kan öka vår innovationsförmåga, skapa en hållbar välfärd som gynnar både Sveriges tillväxt och konkurrenskraft globalt. Genom IoT kan vi skapa ett mer inkluderande samhälle där alla människor kan känna sig delaktiga.  Att ha intressanta arenor där vi kan mötas, lära av varandra, dela kunskap och hitta nya samarbeten är viktigt.

Vilka ser du fram emot att träffa på plats?
Vi vill möta människor i offentlig sektor – våra behovsägare, företag, akademi och organisationer och civilsamhället som brinner för att göra skillnad kring innovation och IoT långsiktigt.  Människor som vi vill knyta till oss i vårt vidare nätverk kring IoT som medel för målet om en bättre välfärd för alla långsiktigt.

Hur är IoT Sverige involverade?
Vi i IoT Sveriges programledning  – med mig som kommunikationsansvarig – sitter med i programrådet för mässan, tillsammans med flertalet kunniga organisationer och individer  för att se till att denna nya arena täcker in viktig kunskap på området, relevanta talare (och internationellt) och inte minst en design av hela arenan som möjliggör kreativa såväl planerade som spontana möten.

Vad ser du är IoT Sveriges bidrag till mässan?
För att lyckas med innovationsprojekt kring IoT jobbar vi med nära samarbeten och ett starkt nätverk med olika aktörer. Att föra vidare kunskap är en viktig del i samtliga våra innovationsprojekt. Kunskapen ska leda till en ökad förståelse för enskilda person inom sitt respektive område så att de både kan beställa, förnya, införa och leverera datadriven nytta. All denna kunskap föder vi in på olika sätt för att Stockholm Tech Live i november ska bli en långsiktig viktig arena – för IoT och sammhällsnytta.

Övrigt:

Följ IoT Sverige på: LinkedIn, Twitter och Facebook (#iotsverige)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *